معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور کتابهای «حریم ریحانه»، «روزی که آموس بیمار شد»، «کیش پارسایان» و «نقشه نقش بر آب» را در قالب دهمین سری از کتابهای طرح «کتابخوان ماه» ویژه دی 95 معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابهای «حریم ریحانه» تألیف گروه پژوهشگران، «روزی که آموس بیمار شد» نوشته فیلیپ کریستین استد، «کیش پارسایان» نوشته آیتالله مجتبی تهرانی و «نقشه نقش بر آب» بیانات مقام معظّم رهبری ویژه دی ماه 95 از سوی معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و در راستای اجرای منویات مقام معظّم رهبری(دام ظله العالی) در خصوص لزوم معرفی و در اختیار گذاشتن کتاب خوب و سالم برای پرورش فکری جامعه و نیز اقدام عملی در مسیر اجرای سیاستهای سال 1395 نهاد (سال خواندن) معرفی شدند.
حریم ریحانه نوشته نعیمه اسلاملو و جمعی از نویسندگان انتشارات تلاوت آرامش 130 صفحه
اگر به دنبال کتابی هستید که مستند به آیات قرآن و روایات، مستدل، منطقی، عقلانی، علمی و در عین حال به زبانی ساده و روان، به تبیین موضوع پوشش و عفاف پرداخته باشد، این کتاب یک گزینه بسیار عالی برای مطالعه است.
روی جلد کتاب نوشته شده: اولین دائرة المعارف و اطلس پوشش و عفاف در کشور؛ با نگاهی به محتوای کتاب مشخص میشود که این ادعای مؤلفان تقریباً ادعایی برحق است.
کتاب به مقوله حجاب و عفاف نگاهی جامع دارد. یعنی هم از منظر درون دینی و هم از منظر برون دینی به ابعاد مختلف این موضوع پرداخته است.
این اثر مصور و تمام رنگی است و در عین برخورداری از حجم نسبتاً کم (130 صفحه) از جامعیت بالایی برخوردار است. بدون زیادهگوییهای اضافی، در عین رعایت اختصار از کمال اتقان در ارائه مباحث را داراست.
در این کتاب سعی شده از تمامی زوایای ممکن به موضوع پوشش و عفاف نگاه شود. (از 18 منظر درون دینی و برون دینی) شکل پرداختن به این موضوع و انتخاب گفتمانی جدید در این حوزه، از مزیتهای منحصر به فرد این کتاب به شمار میرود.
برخی از عناوین کتاب عبارتند از:
- تاریخچه پوشش و عفاف در کشورهای جهان و ایران (این فصل با ارائه اسناد متقن تاریخی و عکسهای متعدد، از دروههای مختلف تاریخی نشان میدهد که بشر در طول تاریخ فطرتاً طالب حجاب بوده است، تا اینکه نظام سرمایهداری و دستگاههای تبلیغاتیاش از دوره رنسانس به بهانه پیشرفت و توسعه، برهنه کردن جوامع را در پیش گرفت!)
- پوشش و عفاف در ادیان الهی و کلام بزرگان و مشاهیر جهان.
- سیمای عفاف در قرآن کریم و در احادیث و روایات معصومین علیهم السلام همراه با برخی از مهمترین احکام پوشش و عفاف.
- فقط همسرم (ذکر نابترین احادیث ذکر شده در موضوع آیین همسرداری در کلام معصومین علیهم السلام)
- بررسی شبهات حجاب (پاسخهای مستدل و منطقی به رایج ترین شبهات در مورد موضوع حجاب و عفاف)
- عفاف در حبس (داستان غم انگیز کشف حجاب در ایران)
- هجوم خاموش (بررسی شبیخون فرهنگی دشمن پیرامون حجاب و عفاف)
- علم هم تجربه کرده است (اثرات حجاب و عفاف از نگاه علم)
روزی که آموس بیمار شد نوشته فیلیپ سی. استید؛ ترجمه سمیرا ابراهیمی انتشارات امیرکبیر/ کتابهای شکوفه 36 صفحه
"روزی که آموس بیمار شد"، داستان مصوری برای گروه سنی الف است. داستانی عمیق و جذاب که مفهوم دوستی و مهربانی و پاسخ دوستی را به خوبی به کودکان میآموزد. در این کتاب میتوانیم ارزش دوستی را به دیگران یادآور شویم و ببینیم که نتیجه خوبی ما در حق دیگران، روزی به خود ما باز میگردد. شاید مهربانیهای آموس مصداق این ضرب المثل باشد:
«تو نیکی میکن و در دجله انداز - که ایزد در بیابانت دهد باز»
آموس، مردی است که در باغ وحش شهر کار میکند. او هر روز کمی از وقتش را با دوستانش در باغ وحش میگذراند. با فیل بازی میکند، با لاکپشت مسابقه دو میدهد (لاک پشتی که همیشه برنده میشد)، کنار پنگوئن خجالتی ساکت مینشیند، به کرگدنی که همیشه آب بینیاش میآید کمک میکند و هنگام غروب برای جغدی که از تاریکی میترسد داستان میخوانَد... تا هنگامی که آموس بیمار میشود.
در ابتدای کتاب، نویسنده و تصویرگر (فیلیپ سی. استید و ارین ای. استید) یادداشتی برای کودکان ایرانی نوشتهاند با این عبارات:
"بچههای عزیز، ممنون از شما برای خواندن این کتاب! با کمک شما آموس به زودی حالش خوب میشه. هورااا ! دوستان شما، فیلیپ و ارین استید
کتاب «روزی که آموس بیمار شد» موفق به دریافت پنج نشان از جشنواره لاک پشت پرنده در سال 1394 شده است.
کیش پارسایان (دروس استاد آیتالله مجتبی تهرانی) تدوین زیر نظر علیاکبر رشاد انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی 208 صفحه
مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی از جمله بزرگانی بودند که ارتباط نزدیکی با عموم مردم و به ویژه جوانان داشتند. این مطلب در کنار درجه بالای علمی که حاصل سالها خوشهچینی از دریای معرفت بزرگانی چون امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی، آیتالله بروجردی و... است باعث شده تا آثار ایشان در عین عمق و دقت علمی، از زبانی ساده و قابل فهم برای عموم برخوردار باشد.
این کتاب که به عنوان مدخلی برای ورود به بحثهای اخلاقی محسوب میشود، برگرفته شده از برخی از سلسله مباحث اخلاقی و معرفتی حاج آقا مجتبی است. آمیزهای از اخلاق نبوی و عرفان علوی که با آیات و روایات آمیخته و به براهین عقلی نیز مزین شده و از جویبار لسان ایشان در کام تشنه طالبان سلوک الی الله ریخته میشود.
مباحث کتاب مشتمل بر سه بخش ایمان، صفات مؤمنان و پیام پارسایی است؛ در بخش نخست مهمترین مسائل ایمان همچون: ماهیت، مراتب، عوامل کاهش و افزایش و آثار فردی و اجتماعی ایمان بررسی شده است. در بخش دوم، صفات و حالات مؤمنان به استناد آیات و روایات بررسی و طبقهبندی شده است. در نهایت در بخش سوم به شرح و تفسیر خطبه همّام اختصاص یافته است که در حقیقت شرحی بر بیان امیرالمؤمنین علیه السلام در توصیف ویژگیهای متقین است.
نقشه نقش بر آب گردآورنده پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی) انتشارات انقلاب اسلامی 248 صفحه
این کتاب، مشتمل بر فرازهای مهمی از رهنمودهای رهبر معظّم انقلاب اسلامی، در طول سالهای 88 و 89، پیرامون فتنه سال 88 است. کتاب با توجه به محتوای محوری سخنان معظّم له، در پنج فصل با این عناوین تدوین شده است:
دهمین انتخابات ریاست جمهوری؛ مواضع رهبری پس از انتخابات تا نماز جمعه 22 خرداد؛ حوادث پس از انتخابات؛ کسب بصیرت و جنگ نرم.
فصل نخست کتاب به بررسی و تحلیل اهمیّت انتخابات در نظام اسلامی، تلاش دشمنان برای سرد و تعطیل یا بدنام و مخدوش کردن انتخابات، وظایف جداگانه مردم و نامزدها در انتخابات، نکاتی در آسیبشناسی انتخابات و برخی پیشبینیهای رهبر معظّم در خصوص حضور پرشور مردم در انتخابات پرداخته است. فصل دوم به ذکر برخی از مهمترین مواضع رهبر انقلاب از پس از انتخابات تا نماز جمعه 29 خرداد اختصاص دارد. مفصّلترین فصل این کتاب، فصل سوّم آن است که در عناوین متعدّدی به بررسی حوادث پس از انتخابات پرداخته است. اینکه چرا ماهیّت حوادث بعد از انتخابات به «فتنه» تعبیر شد و توطئههای پشت پرده آن چه بودند. شرح ماجرای فتنه، از طراحیها و برنامهریزیهای دشمن قبل از انتخابات تا بازیگران فعّال داخلی در این صحنه؛ موضوعاتی درباره کارنامه مردم و خواص، نقش دشمن، نیروهای امنیّتی و انتظامی و بسیج و رسانههای داخلی برخی از مباحث این فصل است.
یازده راهکار برای مقابله و دفع فتنه، برگرفته از بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی، نظیر پایبندی به قانون و کسب بصیرت، ابراز اعتماد نخبگان به نظام، پرهیز از شایعهپراکنی علیه مسئولان و... از دیگر مطالب مهم این بخش است.
بخش مبسوطی از این فصل، «پیامها، تجربهها و درسهای» متعدّد حوادث پس از انتخابات 88 را از زوایای مختلف بررسی کرده و در آخرین بخش آن نیز، ضمن تشریح حماسههای 9 دی و 22 بهمن، برخی از نتایج این حوادث برای ملّت و نظام جمهوری اسلامی احصاء شده است.
در فصل چهارم این اثر با عنوان «کسب بصیرت»، علاوه بر تشریح معنا، ابعاد و سطوح بصیرت و نیز ضرورت و اهمیّت آن، مصادیق این مفهوم مهم در منظومه بیانات رهبر معظّم انقلاب پیرامون فتنه 88 تبیین و تحلیل شده است. الزامات کسب بصیرت، نتایج فقدان بصیرت و وظیفه خواص در ایجاد بصیرت در خود و دیگران، از دیگر موضوعات مورد بررسی در این فصل هستند. همچنین موضوعات دیگری چون اهمیّت جنگ نرم، معنا و منشأ جنگ نرم، هدف دشمن از جنگ نرم، خطوط اصلی در جنگ نرم، راههای مقابله با جنگ نرم دشمن، نقش افسران جوان جنگ نرم (دانشجویان)، نقش اساتید در فرماندهی جبههی جنگ نرم و... بررسی شده است.
هر ماه چهار عنوان کتاب از سوی معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در قالب طرح «کتابخوان ماه» از میان کتابهای منتشر شده در سال 94 و 95 در موضوعاتی همچون: سبک زندگی ایرانی اسلامی، کتابهای متناسب با مناسبتهای ملی و مذهبی و همچنین عناوین جذاب در حوزه کودک و نوجوان، در موضوعات و مناسبتهای مختلف انتخاب و معرفی میشوند تا ضمن ترویج فرهنگ کتابخوانی، برخی معضلات فرهنگی و اجتماعی نیز با مطالعه کتابها مرتفع شود. معرفی و تبلیغ این کتابها از راههای مختلف همچون ارائه در نشستهای کتابخوان، کتابخوان مجازی، انتشار طرحهای گرافیکی در فضای مجازی، برگزاری جلسات نقد و بررسی و... در سراسر کشور انجام میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین، نشست کتاب خوان کتابخانه ای آذر ماه سال 1395 کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب با حضور سعید فیضی مسئول کتابخانه و جمعی از اعضای نوجوان کتابخانه در بخش ویژه کودکان و نوجوانان کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب برگزار گردید.
در این نشست5 عنوان کتاب به شرح ذیل معرفی گردید.
سریع تر از نور / نویسنده : محمد علی حسنین/ ارائه دهنده : سعید فیضی/ مسئول کتابخانه
چگونه شاعر شویم/ نویسنده : امید مهدی نژاد/ ارائه دهنده: محمد سعیدی ثانوی/ عضو کتابخانه
نبرد رستم و برزو/ نویسنده : محمد حسین کیانپور/ ارائه دهنده : آرمین فاطمی نیا/ عضو کتابخانه
رفاقت به سبک تانک/ نویسنده : داوود امیریان/ ارائه دهنده : مهدی فرشته/ عضو کتابخانه
اکبر کاراته و آقایون کچل/ نویسنده : محسن صالحی حاجی آبادی/ ارائه دهنده: محمد اسماعیل آبادی/ عضو کتابخانه
در پایان این نشست نیز جوایزی از طرف اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین به معرفی کننده گان کتاب اهدا
4 کتاب برای طرح کتابخوان ماه، ویژه آذرماه 1395 توسط معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور معرفی شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابهای ترانههای نوازش اثر مصطفی رحماندوست، قاف (بازخوانی زندگی آخرین پیامبر(ص) از سه متن کهن فارسی ویرایش یاسین حجازی، میرزا کوچکخان نوشته عصمت گیویان و به خواب شیرین بروید اثر ترجمه شدهای از جواد ترکاشوند ویژه آذر 95 از سوی معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و در راستای اجرای منویات مقام معظّم رهبری(دام ظله العالی) در خصوص لزوم معرفی و در اختیار گذاشتن کتاب خوب و سالم برای پرورش فکری جامعه و نیز اقدام عملی در مسیر اجرای سیاستهای سال 1395 نهاد (سال خواندن) معرفی شدند.
ترانههای نوازش
شاعر: مصطفی رحماندوست
انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان،36 صفحه
مصطفی رحماندوست برای کودکان و ادبیات کودکان چهرهای شناخته شده است. کمتر کودکی را میشناسیم که نام او را نشنیده باشد و شعری از او نخوانده باشد. مجموعه ترانه های نوازش شامل 16 ترانه از این شاعر نامآشنا است که با زبانی ساده و بیآلایش همراه با نقاشی¬های چشمنواز که نمایانگر لحظههای شاد و زیبای کودکان است، برای گروه سنی «الف منتشر شد.
شعرهایی آموزنده که که بازتاب عواطف گرم و جوشان والدین دربارة کودک است را بیان میکند. در این شعرها همان حس و حالی جاری است که در تمام تاریخ در لالاییها جاری بوده است. بی شک خوانش این اشعار هم برای والدین و هم برای کودکان دلنشین است.
قاف
(بازخوانی زندگی آخرین پیامبر(ص) از سه متن کهن فارسی)
ویرایش: یاسین حجازی
انتشارات: شهرستان ادب
این کتاب حاصل بازخوانی زندگی رسول مکرم اسلام صلواتاللهعلیه و آله از سه کتاب کهن، به نامهای تفسیر سورآبادی حدود 470 هجری قمری، سیرت رسولالله به سال 612 هجری قمری و شرف النبی حدود سالهای 577 و 585 هجری قمری است.
یاسین حجازی برای تدوین این کتاب 3 سال زمان گذاشته تا تصویری روایی و مبتنی بر مستندات تاریخی را برای خواننده بهصورت خطی روایت کند.
«آه» اثر پیشین یاسین حجازی است که بسیاری از کتابنخوانها و مقتل نخوانها را کتابخوان و مقتلخوان کرد حاصل بازخوانی و ویرایش مقتل «نفس المهموم» شیخ عباس قمی است.
نگارنده در مقدمه بیان میکند که در این بازخوانی، دو اصل را قرار داده است: اصل اول اینکه فقط پیامبر(ص) را دنبال کند و اصل دوم اینکه از تمام متن سه کتاب عناصر دراماتیک را جدا کند. مؤلف عقیده دارد این کتاب نمیتوانسته شامل تمام سیرة پیامبر(ص) باشد.
بسیاری از صاحبنظران، آثار حجازی را یک نوع «کولاژ» موفق میدانند که با استفاده از تصویرها، پارهای از یک نامه یا گفتوشنودها و کنار هم قرار دادن آنها داستان را نگاشته است. هرکدام از خرده داستانها تکهای از یک «کولاژ» است که از چیدن و کنار هم گذاشتنشان میتوان اصل واقعه را فهمید و یکپارچگی کولاژ را دید.
متن این کتاب کهن بوده و از همین حیث این کتاب را از سایر کتابهای دیگر متفاوت و متمایز میکند و خواننده را در یک تجربة متفاوت از خواندن قرار میدهد. در انتهای کتاب واژهنامهای از لغات و واژگان دشوار احتمالی موجود است.
میرزا کوچکخان
عصمت گیویان
انتشارات مدرسه
تعداد صفحات: 95صفحه
میرزا کوچک، بزرگمردی در دوران معاصر است. روحانی شهیدی که الگویی برای زندگی انقلابی امروز ما، اسوة وطنپرستی، عزتطلبی و مسلمانی ظلم ستیز و مبارزی استکبارستیز بود. در راه هدف از بذل هیچ کوششی فروگذار نکرد و در این مسیر جان خود را نیز نثار کرد. این که چرا مردمی که با او آشنا بودند با وجود آن همه سختی و رنج، حاضر شدند تا همه چیز خود را در اختیار میرزا کوچکخان قرار دهند و این که میرزا چرا قیام کرد و چگونه در ابتدا موفق شد و در نهایت چگونه شکست خورد، از مهمترین مسائل مطرح در تاریخ معاصر این سرزمین است که آشنایی با آن به خصوص در شرایط کنونی برای نوجوانان و جوانان این مرز و بوم ضروری مینماید. توصیفات رهبر معظّم انقلاب اسلامی نیز در خصوص شخصیت میرزا مؤیّدی بر این مدعاست.
بخشی از این گونه توصیفات عبارت است از:
"حرکت او یک حرکت ویژه بود، صبغة مردمی و نجابتی که در کارش داشت کمنظیر و در دوران معاصرش بینظیر بود؛ رفتارش بر مبنای اسلام و اعتقادات دینی بود، حرکتش هم صد در صد اسلامی و ایرانی بود، با اجنبی در ستیز بود و استقلال مملکت را میخواست حفظ کند و یک نمونه مینیاتوری از نظام اسلامی و جمهوری اسلامی را در محدودة خودش به وجود آورد."
این کتاب به صورت مختصر و مفید با قلمی روان و جذاب روایت داستانگونهای از تاریخ زندگی و تحولات میرزا کوچکخان دارد.در پایان کتاب هم 3 نامة مهم از میرزا که در اواخر نهضت خود به دیگران نوشته است ذکر شده که مطالعة آخرین نامه که خطاب به سرکردة قشون قزاق بوده است، حقیقتاً خواندنی و عبرتآموز است.
به خواب شیرین بروید
ترجمه: جواد ترکاشوند
انتشارات: مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
تعدادصفحات: 64 صفحه
یکی از مشکلات شایع در دنیای ماشینیِ امروز، بیخوابی است. بیخوابی به معنای نخوابیدن نیست، بلکه مراد، خوابی است که با دردسر و سختیهایی همراه است و فرد پس از بیداری، احساس راحتی و رفعِ خستگی نمیکند.
باتوجّه به اینکه آگاهییافتن از چگونگی، زمان، مراحل، و روند خواب و بیخوابی در رفعِ نگرانی و کنار آمدن و حلّ بیخوابی، بهتنهایی بسیار مفید است، در جایجای این نوشتار و به مناسبتهای گوناگون، اطّلاعاتی دقیق، علمی و به روز ارائه شده است.
کتاب حاوی چهارفصل به این شرح است:
در فصل اوّل، با تعریف خواب، آثار و فواید آن، مدّت و مراحل خواب و ریتمِ خواب – بیداری آشنا میشویم.
فصل دوم، دربارة گونههای بیخوابی و عللِ آن سخن میگوید. در پایان به کمک پرسشنامهای مخاطب را به ارزیابیِ بیخوابیِ خود ترغیب میکند.
فصل سوم، که شاید مهمترین قسمت کتاب باشد، به درمانِ بیخوابی اختصاص دارد. نویسنده شیوههای بهداشتِ خواب، گیاهدرمانی، رواندرمانی، زماندرمانی و دارودرمانی را برای مبتلایان به بیخوابی پیشنهاد میدهد.
فصل پایانی به ُپرخوابی و علل و آثارِ مخرّب و نیز درمانِ آن میپردازد.
مطالب کتاب به گونه ای است که اگر خواننده به هر دلیل از روشهای درمانی ارائه شده استفاده نکرد، بازهم مطالعة این نوشتار برایش مفید باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین مراسم رونمایی از کتاب جنون بشریت تالیف سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور نویسنده کتاب ، خانم غلامی رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین نویسندگان ، هنرمندان و تنی چند از مسئولان فرهنگی شهرستان برگزار شد. در ادامه این مراسم نیز خانم معصومه نقابی از دیگر نویسنده گان شهرستان جوین نیز کتاب خود را (نکات طلایی) معرفی نمودند. در پایان مراسم نیز از اعضای برتر کتابخانه های عمومی شهرستان جوین تقدیر شد.
جلسه روخوانی از کتاب داستان های شاهنامه برای دانش آموزان کلاس سوم دبستان قدوسی شهر نقاب در محل بخش کودک کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب به مناسبت 24 آبان روز کتاب، کتاب خوانی و کتابدار
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین. به مناسبت 24 آبان ماه روز کتاب ، کتاب خوانی و کتابدار فرماندار محترم شهرستان جوین و تمامی مسئولان ضمن بازدید از کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در این کتابخانه عضو شدند. در این مراسم که با حضور تمامی مسئولان شهرستان انجام گرفت آقای دلیری پور امام جمعه محترم نقاب مطالبی را در باب کتاب بیان نمودند. در پایان مراسم ضمن پذیرایی از مسئولان بروشور تبلیغاتی کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نیز بین آنها توزیع گردید.
به مناسبت آغاز هفته کتاب از تاریخ شنبه مورخ 1395/08/22 تا مورخ پنجشنبه 1395/08/27 کلیه کسانی که کتاب های خود را به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی عودت دهند جریمه دیرکرد آنها بخشیده خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین، به مناسبت فرا رسیدن ایام هفته کتاب کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب در جهت معرفی هر چه بیشتر و بهتر خدمات کتابخانه های عمومی ، و همچنین خدمات و کارکردهای خاص خود بروشور تبلیغاتی را طراحی و چاپ نموده که قرار است همزمان با آغاز هفته کتاب بین بازدید کننده گان و مسئولان شهرستان توزیع گردد.
به گزارش ستاد خبری روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، سومین نشست «کتابخوان» ویژه اصحاب رسانه، شامگاه یکشنبه (16 آبان) همزمان با بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، جمعی از مدیران نهاد و همچنین جمعی از فعالان حوزه مطبوعات و رسانه، در هتل انقلاب تهران برگزار شد.
در این نشست مونا برجیخانی، خبرنگار خبرگزاری تسنیم، به معرفی کتاب «صداهایی از چرنوبیل» نوشته سوتلانا الکسیویچ، زهرا جعفری، خبرنگاری خبرگزاری نسیم آنلاین، کتاب مجموعه داستانهای عاشورایی «آینه» نوشته اکبر صحرایی، میتر لبافی خبرنگار واحد مرکزی خبر، کتاب «50 روش برای ایجاد ارتباط سازنده» نوشته استیو چاندلر و الهه حسینی، خبرنگار خبرگزاری لیزنا، به معرفی کتاب «هویت» نوشته میلان کوندرا پرداختند.
همچنین در این نشست تجربیاتی از مطالعه کتاب «گزارشگری خوب» نوشته آبراهام آمیدور، از سوی علیالله سلیمی، نویسنده و منتقد ادبی، کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی» نوشته مایکل کوک از سوی یاسر هدایتی، کتاب «نقطه» نوشته حسین انتظامی، از سوی حمید بهشتی، خبرنگار خبرگزاری ایبنا با حاضران در این نشست به اشتراک گذاشته شد.
صادق رحمانی، مدیر رادیو فرهنگ و سید احسان باقری، رئیس خانه عکاسان ایران نیز از دیگر ارائه دهندگان این نشست بودند که به معرفی آثاری از خود، با عناوین «سبزها قرمزها» و «پیاده آمدهام» پرداختند.
مشارکت 60 هزار نفر در سلسله نشستهای کتابخوان
علیرضا مختارپور در این نشست طی سخنانی گفت: در طول برگزاری سلسله نشستهای کتابخوان که کمتر از یک سال و نیم از آغاز آن میگذر، نزدیک به 60 هزار نفر از اقشار مختلف در جمعهای چون مدارس، مساجد، حوزههای علمیه حتی زندانها، هرکدام در مدت 5 تا 10 دقیقه یکی از کتابهایی را که خواندهاند با دیگران به اشتراک گذاشتهاند که به اعتقاد من این اتفاق دستاورد کمی نیست. اینکه ما توانستهایم به سمتی حرکت کنیم که افراد رو در رو و چهره به چهره در نشستهایی گردهم آیند و برای یکدیگر کتاب معرفی کنند اتفاق مبارکی است.
وی با اشاره به برخی تحقیقات صورت گرفته درباره آسیبهای فضای مجازی، گفت: امروزه گسترش فناوریهای نوین و مخصوصا فضای مجازی در کشور، جامعه فرهنگی ما را ما با آسیبهایی روبه رو کرده است. طبق نظرسنجی و تحقیقی که یکی از مراکز معتبر کشور در خرداد امسال انجام داده، نشان میدهد که 60 درصد کاربران فضای مجازی به خصوص با استفاده از تلفن همراه، بین ساعت 8 تا 12 شب از این شبکهها استفاده میکنند. 37 درصد در ساعت 4 تا 8 بعد از ظهر، 04/9 درصد نیز از ساعت 6 صبح تا 12 ظهر در حال استفاده هستند.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، افزود: اگر در این آمار دقت کنیم متوجه میشویم که 60 درصد کاربران شبکههای مجازی بین 8 تا 12 شب یعنی درست در زمانی که فرد در محیط خانه و خانواده قرار دارد، به استفاده از فضای مجازی میپردازند. بر همین اساس و به اذعان کارشناسان امروزه گفتوگوهای اعضای خانواده در کشور ما به حداقل 20 دقیقه در روز رسیده است. یعنی در حالی مدت گفتوگوی میان خانوادهها به 20 دقیقه در روز رسیده که پدر، مادر و فرزندان گاهی ساعتها مشغول گشت و گذار در شبکههای مجازی هستند.
مختارپور تأکید کرد: غرض از مطرح کردن این موضوعات اعلام مخالفت با این شبکهها نیست، بلکه برعکس از این شبکهها میتوان در جهت ترویج کتاب، تعاملات اجتماعی و حتی جلوگیری از آسیبهای اجتماعی استفاده کرد، اما به شرطی که ما بتوانیم از این فناوری و تکنولوژی درست استفاده کنیم.
اینترنت ساختار اندیشه آدمی را تغییر میدهد
وی در ادامه به معرفی کتابی با عنوان «اینترنت با مغز ما چه میکند» پرداخت و گفت: این کتاب اثری از نیکلاس کار است که با دو ترجمه در ایران منتشر شده؛ در یکی از این ترجمهها که با عنوان «کم عمقها» از سوی انتشارات مازیار منتشر شده، پاورقیهای کتاب حذف شده و ناشر اعلام کرده که به دلیل اینکه وجود این پاورقیها به افزایش قیمت کتاب منجر میشود، پاورقیها را از کتاب حذف کرده، اما ترجمه دوم که توسط محمود حبیبی با همان عنوان «اینترنت با مغز ما چه میکند» منتشر شده، پاورقیهای کتاب را هم ارائه کرده است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور درباره محتوای این کتاب توضیح داد: این کتاب که در سال 2011 نوشته شده از کتابهای مهم اندیشهای در حوزه اینترنت است. در این کتابِ نزدیک به 430 صفحهای، صرف نظر از محتوای چیزی که از اینترنت و فضای مجازی دریافت میکنید، نکتهای نویسنده بر روی آن تأکید دارد این است که این کتاب با تحقیقات مختلف در علوم مختلف روانشناسی، جامعهشناسی، پزشکی، فیزیک ثابت میکند که اینترنت فقط محتوای ذهن ما را تغییر نمیدهد، بلکه کارکرد و ساختار اندیشه آدمی را تغییر میدهد. به عبارت دیگر اینترنت نوع اندیشیدن انسان را تغییر میدهد و بر این اساس، انسان را از موجودی متفکر به موجودی کم عمق تبدیل میکند. موجودی که نوع اندیشه او با پیش از اینکه با اینترنت مشغول شود، بسیار متفاوت شده است.
بررسی باورهای کهن و خرافههای نوین از نگاه نویسنده انگلیسی
وی در ادامه به معرفی کتاب دیگری با عنوان «باورهای کهن و خرافههای نوین» پرداخت و گفت: این کتاب در سال 1964 منتشر شده، یعنی حدود 50 سال پیش از نگارش و انتشار کتاب «اینترنت با مغز ما چه میکند»؛ این کتاب امروز در کشور ما نایاب است، البته گویا ناشر این کتاب قصد دارد تا در آیندهای نزدیک این اثر را دوباره منتشر کند. این کتاب نوشته مارتین لینگز است که ما این نویسنده را با کتاب «محمد (ص) بر پایه متون کهن» از این نویسنده که از سوی انتشارات حکمت منتشر شده میشناسیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه «مارتین لینگز یکی از برجسته ترین نویسندگان سنتگرای انگلیسی و منتقد دنیای مدرن است» ادامه داد: نویسنده در این کتاب که در سال 1964 سال نوشته شده اشاره میکند که ما امروز یک سلسله خرافههای نوین داریم و یک تعداد باورهای کهن. در مورد خرافههای نوین درباره موضوع «سواد» صحبت میکند و شاید تعجب کنید که سواد را به عنوان یک خرافه نوین مطرح میکند. در مورد دموکراسی، اومانیسم و علم جدید صحبت میکند و نشان میدهد که از دید او بشر چه وضعی داشته است. نویسنده در این کتاب میگوید «این اغتشاشی که بشر در اثر هجوم اطلاعات به آن دچار شده، چه وضع نابسامانی پیدا کرده»، اما او زنده نماند تا ببیند که ما امروز در چه عصری از انفجار اطلاعات و اینترنت زندگی میکنیم.
وی با اشاره به بخشهایی از این کتاب گفت: نویسنده در این کتاب اشاره میکند که حتی در میان اعراب جاهلی که سواد گسترش نداشته، مردم اشراف عرب فرزندان خود را برای آموختن فصاحت و بلاغت عربی، به میان قبایل بدوی عرب میفرستادند و به طور خاص به بعضی از سنتهای انگلیسی اشاره میکند و میگوید هنوز هم در روستاهای دور افتاده انگلیس است که مردم به نثر فاخر سخن میگویند، نه در شهرهای پیشرفته انگلستان. سپس «شهر» را به عنوان یکی از خرافههای نوین مطرح میکند و میگوید که در قدیم شهر محل فساد، تباهی، ترس، وحشت و نفرت بود و روستا محل زندگی پک، پاکیزه، مطهر و معنوی بود.
مختارپور تصریح کرد: فارغ از جهتگیری ما درباره محتوای کتاب که در این باره بحثهای بسیاری وجود دارد، اما از جهت اینکه یک نویسنده چطور میتواند خود را از قید و بند باورهایی که امروز مشهور شده رها کند، کتاب خواندن است. اگر هر فرد این دو کتاب را با هم بخواند، میتواند به تحولی که در این 50 الی 60 سال اخیر در این زمینه رخ داده پی ببرد.
سلسله نشستهای «کتابخوان» به همت نهاد کتابخانههای عمومی کشور و با هدف به اشتراکگذاری کتابهای خوانده شده، در جهت ترویج و تبلیغ مطالعه در قالب معرفی کتاب برگزار میشود.
پیش از این نیز دو نشست «کتابخوان» ویژه اصحاب رسانه در ماههای مرداد و آبان 1394 به مناسبت روز «خبرنگار» و بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» برگزار شده است.
علیرضا مختارپور در یادداشتی با تمجید از کتاب «کریمانه»، مطالعه این کتاب را به همه مردم کشور و به خصوص جوانان توصیه کرد.
به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با تمجید و تقدیر از کتاب «کریمانه» که روایت حضور رهبر معظم انقلاب در منازل خانواده شهدای کرمان در خلال سفرشان در سال 1394 به کرمان است، مطالعه این کتاب را به همه مردم کشور به خصوص جوانان توصیه کرد.
متن کامل یادداشت دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور به شرح زیر است:
به نام آنکه جان را روشنی داد
روز یکشنبه نهم آبان ماه، نسخه چاپ شده کتاب کریمانه به دستم رسید. این کتاب را به لطف عزیزان صهبا، قبل از انتشار خواندم.
کتاب در یازده فصل، روایت حضور حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، رهبر معظّم انقلاب اسلامی، در منازل خانواده شهدای کرمان است که در ضمن سفر استانی ایشان، به کرمان در سال ۱۳۸۴ صورت گرفته است.
نوع روایتگری این کتاب آن را بسیار جذاب و خواندنی کرده و صفا و معنویتی که از خون پاک شهدای آن استان در صفحه صفحه این مجموعه موج میزند، بسیار محسوس و تأثیرگذار است.
تلاش گسترده و طولانیای که برای تهیه مقدمات و تدوین و دقت در بیان خاطرات و مصاحبهها صورت گرفته، با ملاحظه جزئیات و مطالب دقیق حوادث، قابل درک و فهم است.
در مدت زمانی که به خواندن این کتاب (پیش از انتشار) مشغول بودم و گفتگوهای طولانی که با عزیزان دستاندرکار تحقیق و تدوین آن داشتم، برایم مسلّم و محرز بود که این جوانان متعهد که بحمدالله به سبکی خاص و تخصصی هم در تدوین کتاب دست یافتهاند، کارشان را آنطور که مطلوب و مقصود اهل ایمان است، نه یک تکلیف اداری و معمولی که امری عبادی میدانند که هم نیّت خالص در آن شرط است و هم عمل صالح در تمامی اجزاء و ارکان و مراحل.
و اینچنین است که نتیجه کارشان به دل مینشیند و تا اعماق فکر و قلب آدمی نفوذ میکند.
بارها در ضمن مطالعه کتاب بر صفا و کمالات شهدا، غبطه خوردم و سبک رفتاری رهبر عزیز را در مواجهه با خانواده معظّم شهدا از دل و جان تحسین کردم. و بر محرومی و ناکامی خویش گریستم.
امیدوارم این کتاب، مورد مطالعه گسترده مردم عزیزمان خصوصاً جوانان این مرز و بوم که وظیفه پاسداری از میراث عظیم شهدای اسلام و انقلاب اسلامی را بر عهده دارند، قرار گیرد و عطر پاک زندگی به سبک شهدا در جای جای کشورمان استشمام شود.
به جوانان عزیز مؤسسه ایمان جهادی هم صمیمانه توفیق در این عبادت تازه را تبریک میگویم و مشتاقانه به انتظار دیگر آثار عبادی ـ فرهنگی صهبا مینشینم.
همزمان با 24آبان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار عضویت در تمامی کتابخانه های عمومی استان رایگان انجام می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، معاون اداره کل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به نزدیک شدن به ایام هفته کتاب گفت: نظر به در پیش بودن 24 آبان ماه «روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار» با تأیید نظر دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، عضویت افراد در این روز در کلیه کتابخانههای عمومی کشور از جمله کلیه کتابخانه های استان خراسان رضوی اعم از نهادی و روستایی به صورت رایگان و با پرداخت هزینه صدور کارت عضویت انجام می شود.
هادی حافظی ادامه داد: عضویت در کتابخانه ها ی عمومی کل کشور تحت سامانه اینترنتی می باشد و علاقه مندان به عضویت در کتابخانه ها می توانند با مراجعه به سایت samanpl.irنسبت به تکمیل فرم عضویت اقدام و با حضور در محل کتابخانه کارت عضویت دریافت کنند.
وی ادامه داد: این سامانه قابلیت عضویت سراسری اعضا را فراهم کرده است بدین صورت که عضو می تواند با عضویت در یک کتابخانه از خدمات کتابخانه ها در کل کشور استفاده کند و همچنین با مراجعه به سایت می تواند نسبت به جستجو در مخازن کتابخانه های کشور اقدام و کتاب مورد علاقه خود را رزرو و با مراجعه به کتابخانه آنرا امانت بگیرد.
1- کتاب پیام معنویت ویژه مدیران، اساتید و کارکنان دستگاه ها که پس از مطالعه آن ایده های نو و تجربه های موفق خود را جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری حداکثر در 20 سطر تایپ نموده و در فرم ایده موفق نمازی(فرم زیر) ثبت نمایید.
به ایده ها و تجربه های موفق جوایز ارزنده ای اهدا خواهد شد .
محل دریافت کتاب با تخفیف و ارسال پاسخنامه :
برای عموم مردم ستاد اقامه نماز استان و شهرستان خود و برای اساتید ، مدیران و کارکنان دستگاهها ، دفتر اقامه نماز دستگاه مربوطه می باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 05132256013 تماس بگیرید .
معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور 4 کتاب برای طرح کتابخوانماه 1395 معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابهای «محض اطلاع» نوشته غلامعلی حداد عادل، «ضیافت بلا» نوشته سیدمحمد میرباقری، «صوفی و چراغ جادو» نوشته ابراهیم حسنبیگی و «ادب الهی» تألیف مجتبی تهرانی ویژه آبان 95 از سوی معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و در راستای اجرای منویات مقام معظّم رهبری(دام ظله العالی) در خصوص لزوم معرفی و در اختیار گذاشتن کتاب خوب و سالم برای پرورش فکری جامعه و نیز اقدام عملی در مسیر اجرای سیاستهای سال 1395 نهاد (سال خواندن) معرفی شدند.
این کتاب در حقیقت تحلیل جلد هفتم از مجموعه یادداشتهای اسدالله عَلَم است. یادداشتهای علم که در دوران وزارت وی در دربار توسط خودش به رشته تحریر درآمده به چند دلیل از جایگاه ویژهای برخوردار است. نخست از آن جهت که دورهای طولانی و مهم را در بر میگیرد و تقریباً دوازده سال آخر حکومت شاه را شامل میشود. دلیل دیگر نزدیکی علم با شخص شاه و دسترسی و آگاهی او از بسیاری از واقعیات سیاسی داخلی و خارجی است.
نویسنده معتقد است یادداشتهای «عَلَم» که بیش از بیست سال از آغاز انتشارش میگذرد، به نحو قابل قبول مورد توجه قرار نگرفته و قابلیت بررسیهای تاریخی و دانشگاهی بسیاری دارد که میتواند در رشتههای تاریخ و علوم سیاسی موضوع بررسی انواع پایان نامههای کارشناسی ارشد قرار بگیرد. در این کتاب پس از پیشگفتار و مقدمه، طرح کلی محتویات «یادداشت های عَلَم» ارائه شده و در سرفصل هایی مجزا با انتخاب بخش هایی کوتاه از کتاب، به ذکر خاطراتی از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در سال ۱۹۶۸ انجام شده و در آن «نیکسون» پیروز شده بود، پرداخته است. همچنین جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل نیز در این کتاب مورد واکاوی قرار گرفته است که مهم ترین واقعه در مدت نگارش جلد هفتم خاطرات عَلَم به حساب میآید. در پایان نیز به تحلیل محتوای سه کتاب خاطرات دیگر (خاطرات عزّت شاهی، پایی که جا ماند، من زندهام) تحت عنوان و اما بعد... پرداخته شده تا خواننده بتواند با مطالعه این دو بخش مقایسهای میان ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی را به عمل آورد.
صوفی و چراغ جادو
نوشته: ابراهیم حسن بیگی
انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
247 صفحه
صوفی و چراغ جادو، داستان پسربچه 12 سالهای است به نام صوفی که در یک روستای ترکمن نشین زندگی میکند.
«صوفی» کلاس پنجم دبستان را تمام کرده است و منتظر است ببیند پدرش او را برای دورة راهنمایی به مدرسه میفرستد یا نه. جشن گندم است و همه به مهمانی «طواق حاجی» میروند که مرد ثروتمندی در روستاست. طواق حاجی، اسب سوارکاری دارد و سوارکارانش در مسابقات شرکت میکنند. صوفی در اسطبل طواق حاجی مشغول کار میشود و اسبِ لَنگی را که قادر به دویدن نیست از او میگیرد تا از آن نگهداری کند. او نام اسب را تیزتک میگذارد.
صوفی در طی داستان، چراغ جادویی پیدا میکند و غول چراغ جادو به او کمکهای کوچک، ولی تأثیرگذاری میکند. صوفی اسب را برای درمان پیش پدربزرگش میبرد و پیرمرد، اسب را درمان میکند. صوفی برای مسابقات آماده میشود و در مسابقة اول، حائز رتبة هشتم میشود. مادرش مشکل قلبی پیدا میکند، ولی به خیر میگذرد. غفور - پسر طواق حاجی - تیزتک را میدزدد، ولی طواق حاجی، اسب را به صوفی برمیگرداند. تیزتک در مسابقات اول میشود، ولی غول چراغ جادو گم میشود و صوفی میفهمد که...
خود نویسنده در خصوص کتابش اینگونه بیان میدارد که: «کار اصلی چراغ جادو، ارتباط با بچهها و رساندن آنها به آرزوهایشان بود، اما در چراغ جادوی ما یک بچه غول وجود دارد که نمیتواند بایستد و آرزوها را برآورده کند و تنها راه رسیدن به آرزو را به بچهها نشان میدهد.»
ادب الهی (کتاب سوم: تربیت فرزند)
مجتبی تهرانی
انتشارات مؤسسة فرهنگی پژوهشی مصابیح الهدی
365 صفحه
زندهیاد حضرت آیتالله مجتبی تهرانی (رحمت الله علیه) در جلد سوم از درسگفتارهای تربیتی خود طی 31 جلسه به مقولة بسیار حسّاس تربیت فرزند پرداختهاند. ریشهیابی دقیق مسائل مربوط به تربیت و جستجوی آن در عرصههای مختلف زندگی و بالاخره دستورها و رهنمودهای عملی برای رسیدن به مقام شایستة یک انسان با ایمان در صفحه صفحة کتاب موج میزند. ایشان در طی جلسان یادشده، تربیت فرزند را در چهار حوزة خانواده، مراکز آموزشی، محیطهای رفاقتی و دوستی و در محل کار و اشتغال مورد بررسی قرار دادهاند.
مراحل تربیت کودک و اقتضائات هر مرحله، ابزار و روشهای تربیتکردن و تربیتشدن، نقش حیاء در تربیت و منوط نبودن آن به قصد و اراده، نقش اصلاح ظاهر در تهذیب باطن، پیوند تفکیکناپذیر میان تعلیم و تربیت یا علم و ادب، حسّاسیت مراکز آموزشی و اهمّیت سرنوشتساز شخصیت استادان و آموزگاران، آثار ویرانگر انحرافات فکری و رفتاری متصدّیان آمور آموزشی و پرورشی، شیوة دوستیابی و آزمودن رفیقان، آثار تربیتی شغل و حرفه و نیز همکاران و مراجعان در شکلگیری شخصیت انسان، از جمله محورهای بسیار مهم مباحث این کتاب است که باید به دقّت خواند و درآنها اندیشه کرد و به کار بست.
مطالب این کتاب را باید توأمان از دو نگاه خواند: یکی از نگاه تربیت خود و دیگری از نگاه تربیت فرزندان؛ و در این میان به باور استاد، آنچه در این کتاب از دانستنیها و بایستنیها خواهید خواند، نخست باید راهنمای پرورش جان و روح خود ما باشد؛ و در غیر این صورت، تلاش برای تربیت فرزندان سودی نخواهد داشت.
این کتاب حاصل ترکیب و تنظیم متن دو دوره سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید محمّدمهدی میرباقری پیرامون مقایسة ارکان و مراحل سیر و سلوک متعارف و سیر و سلوک آمیخته با بلای معصومین (علیهالسلام) است.
بر اساس آنچه در مقدمة این کتاب مطرح شده است هدف از خلقت، غایتی جز قُرب و لقای حضرت حق نیست، اما دو شیوه و راه برای پیمودن این مسیر غایی، پیشنهاد شده است: راه اول راهی است که بزرگان، علمای اخلاق و برخی ارباب معرفت به استناد آیات و روایات بیان فرمودهاند که از عزم شروع میشود و به توبه، محاسبه، مراقبه، اعتدال و ذکر میرسد و راه دوم، سلوک با شفاعت اولیای خدا و درک بلای آنهاست. اگر راه اول را نیز چون عبادت ایام عادی سال فرض کنیم، راه دومْ به منزلة شب قدر، با مسیری کوتاهتر، پربارتر و پربرکتتر است. همة ریاضتها برای رشد انسان مفیدند، اما هیچیک به اندازة ابتلائات الهی، مؤثر نیستند؛ لذا میتوان که از ابتلائات الهی، به عنوان بهترین نردبان سیر و سلوک نام برد. البته این دو راه اگر به هم ضمیمه شوند، هر کدام مکمل دیگری خواهد بود.
در فصل اول این کتاب، مراحل سیر و سلوک متعارف بررسی میشود و تبیین کلی از آداب تهذیب نفس و سیر به سویِ حضرت حق ارائه میشود و در فصل دوم، مقامات سلوکی در زیارت شریف عاشورا شرح داده خواهد شد. در این فصل، فرازهای زیارت عاشورا در شانزده عنوان تبیین شده است.
عناوین برخی از این فرازها عبارتاند از: «عوامل تنهایی ولی خدا»، «علت عقب ماندن افراد مختلف از قافلة عاشورا»، «لعن ارکان جبهه تاریخی باطل و رسیدن به سلم و حرب»، «تقاضای حضور در جبهة امام زمان (عجلالله فرجهالشریف) برای خونخواهی»، «رسیدن به مرتبة خونخواهی امام حسین (علیهالسلام) و تقاضای رجعت»، «درخواست پاداش مصیبتزدگی»، «درخواست حیات و ممات محمد و آل محمد» و...
هر ماه چهار عنوان کتاب از سوی معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در قالب طرح «کتابخوان ماه» از میان کتابهای منتشر شده در سال 94 و 95 در موضوعاتی همچون: سبک زندگی ایرانی اسلامی، کتابهای متناسب با مناسبتهای ملی و مذهبی و همچنین عناوین جذاب در حوزه کودک و نوجوان، در موضوعات و مناسبتهای مختلف انتخاب و معرفی میشوند تا ضمن ترویج فرهنگ کتابخوانی، برخی معضلات فرهنگی و اجتماعی نیز با مطالعه کتابها مرتفع شود. معرفی و تبلیغ این کتابها از راههای مختلف همچون ارائه در نشستهای کتابخوان، کتابخوان مجازی، انتشار طرحهای گرافیکی در فضای مجازی، برگزاری جلسات نقد و بررسی و ... در سراسر کشور انجام میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب به مناسبت آغاز هفته کودک و با توجه به همزمانی این هفته با عزاداری سالار شهیدان امام حسین (ع) مسابقه نقاشی را با موضوع محرم در دبستان پسرانه قدوسی شهرستان جوین شهر نقاب برگزار کرد. در این مسابقه که با حضور تمامی دانش آموزان دبستان قدوسی انجام شد. به نقاشی های برتر از طرف اداره کتابخانه عمومی شهرستان جوین جوایزی اهدا شد. فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی که در این مراسم حضور داشت .آشنا کردن دانش آموزان در مناسبت های مختلف به کتابخانه را گامی مهمی در جهت تشویق کودکان و نوجوانان به کتاب خوانی و بالا بردن فرنگ مطالعه برشمرد
به مناسبت هفته کودک و مصادف شدن آن با ماه محرم و ایام سوگ واری امام حسین (ع) کتابخانه عمومی عطاملک جوینی جلسه جمع خوانی کتاب زندگانی امام حسین (ع) را در محل کتابخانه برگزار نمود فیضی مسئول کتابخانه عطاملک جوینی ضمن پذیرایی از اعضا از اهمیت آشنایی با شخصیت امام حسین (ع) از طریق کتاب برای اقشار مختلف مخصوصا کوکان و نوجوانان مطالبی را بیان نمود.
کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در سال 1388 تاسیس شد واز تابستان سال 1391در ساختمان جدید به مساحت زمین950مترمربع و مخزن به مساحت208متر مربع به فعالیت خود ادامه داد.در حال حاضر زیر نظر اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت می باشد.این کتابخانه دارای 14000نسخه کتاب و تعداد اعضا 1000نفر می باشد.
آدرس: شهرستان جوین -شهرنقاب- خ امام خمینی(ره)-خ شهیداوینی- کتابخانه عمومی عطاملک جوینی
شماره تلفن:05145223155
نمابر: 05145223155
کتابخانه شامل بخش های:مرجع-نشریات ادواری-کافی نت-بخش کودک و نوجوان و همچنین نرم افزار نمایه نشریات و بخش سمعی وبصری می باشد.